ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві в підтримці дій окупантів підозрюють інструкторку з фізичного виховання гімназії

20.10.2022, 14:20
Фото – прокуратура Києва
Фото – прокуратура Києва

Інструкторці з фізичного виховання однієї з гімназій Києва оголосили про підозру у виправданні збройної агресії РФ проти України, повідомляє Київська міська прокуратура.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури 30-річній мешканці столиці повідомлено про підозру в поширенні матеріалів з публічними закликами до повалення конституційного ладу в Україні, а також у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників (ч. 2, 3 ст. 109, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України)", – йдеться в повідомленні прокуратури.

За інформацією прокуратури, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну жителька Києва, яка працює інструктором з фізичного виховання в одній зі столичних гімназій, використовувала власні акаунти в соцмережах та неодноразово поширювала повідомлення, спрямовані на підтримку дій РФ та виправдання її збройної агресії.

"Також підозрювана визнавала правомірною окупацію частини території України збройними силами Російської Федерації, стверджувала, що Київ є власністю Москви, та висловлювала сподівання на перемогу РФ", – наголошується в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що висновки експертиз підтвердили наявність у публікаціях жінки публічних виправдань збройної агресії РФ проти України, глорифікації представників збройних формувань держави-агресора та закликів до повалення конституційного ладу в Україні.

Наразі розв'язується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Як повідомляв ІМІ, суд на Сумщині арештував на шість місяців 24-річного молодика, який висловлювався на підтримку збройної агресії Росії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!