ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві судитимуть проросійського блогера, затриманого в монастирі УПЦ МП

31.03.2023, 17:15
Фото – Офіс ГПУ
Фото – Офіс ГПУ

У Києві судитимуть проросійського блогера, який переховувався в монастирі УПЦ МП. Обвинувальний акт щодо нього за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) скеровано до суду. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну підозрюваний почав активно допомагати Росії в проведенні підривної діяльності проти України.

“На виконання завдань російських кураторів чоловік готував та надсилав для публікації статті, в яких висловлював проросійські погляди. Ці публікації розміщувалися на російських сайтах, активно “розганялися” пропагандистами в інтернеті та були доступними необмеженій кількості користувачів. У цих статтях він заперечував існування України як держави та українського народу. Популяризував та героїзував РФ і її президента. При цьому негативно та упереджено висловлювався про українську мову та культуру”, – повідомляє Офіс ГПУ.

Висновки експертизи підтверджують, що ці публікації містили інформацію, спрямовану на розпалювання національної, міжетнічної, соціальної ворожнечі та ненависті, внесення розбрату між армією і народом, негативно впливали на громадську думку, сприяли поширенню російської пропаганди в Україні та становили загрозу національній безпеці в інформаційній сфері, зазначає прокуратура.

У серпні 2022 року чоловіку було повідомлено про підозру в державній зраді. Після цього він почав переховуватися від правосуддя та був оголошений у розшук.

Пізніше його затримали на території одного з монастирів УПЦ МП у Києві, де він переховувався. Наразі він перебуває під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!