ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві судитимуть підрядника, обвинуваченого в привласненні 190 тис. грн на відновлення музею Шевченка

Національний музей Тараса Шевченка в Києві, що постраждав унаслідок ракетного обстрілу в жовтні 2022 року. Фото – Київська міська прокуратура.

До суду скеровано обвинувальний акт щодо підрядника за фактом привласнення бюджетних коштів, виділених на відновлювальні роботи Національного музею Тараса Шевченка в Києві, що постраждав унаслідок ракетного обстрілу в жовтні 2022 року. 

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Так, 48-річного директора комерційного підприємства обвинувачують у привласненні бюджетних коштів, виділених на проведення відновлювальних робіт музею, та в службовому підроблені (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, під час виконання робіт з відновлення скління музею підрядник умисно завищив обсяги виконаних робіт, вказавши роботи, які фактично не були виконані. Це призвело до зайвого перерахування бюджетних коштів у сумі 190 тис. грн.

Факт умисного завищення будівельних робіт підтверджено будівельно-технічною та економічною експертизами.

Обвинувальний акт щодо підрядника скеровано до суду для розгляду по суті.  У разі доведення провини йому загрожує до восьми років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади та вести певну діяльність на строк до трьох років.

Про підозру підряднику правоохоронці повідомили в листопаді 2023 року. Згідно з матеріалами слідства, Кабінет Міністрів у жовтні 2022 року через Міністерство культури та інформаційної політики виділив Національному музею Тараса Шевченка бюджетні кошти в сумі 1,75 млн грн на відновлення приміщень музею, пошкоджених через ракетні обстріли. Під час виконання ремонтних робіт підрядник умисно завищив обсяги виконаних робіт, вказавши роботи, які фактично не були виконані, унаслідок чого привласнив бюджетні кошти в сумі майже 200 тис. грн.

Як повідомляв ІМІ, внаслідок російського масованого обстрілу 10 жовтня 2022 року пошкоджень у Києві зазнав Національний музеї Тараса Шевченка, а також Національний музей мистецтв Ханенків, Київська картинна галерея, меморіальний музеї-квартира Миколи Бажана та Павла Тичини, Національний науково-природничий музей НАН України, музей історії міста Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!