ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві стріляли в казахського журналіста Айдоса Садикова

Айдос Садиков. Фото – скрін з відео, зроблений РБК-Україна

У Шевченківському районі Києва невідомий стріляв у казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова, повідомляє РБК-Україна.

За даними поліції, правоохоронці отримали повідомлення про стрілянину на вулиці В. Ярмоли. На місці поліцейські з'ясували, що до припаркованого на вулиці авто, у якому перебував чоловік із дружиною, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. 

На місці події працюють усі служби, розв'язується питання надання правової кваліфікації події, вживаються заходи зі встановлення та затримання нападника.

Хто такий Айдос Садиков

Айдос Садиков народився в селищі Карабутак Актюбінської області в Казахстані, неподалік кордону з Росією. Закінчив історичний факультет Актюбінського педінституту.

На батьківщині Садиков зазнав кримінального переслідування. У 2010 році його засудили до двох років позбавлення волі за звинуваченням у "хуліганстві", звільнили 2012-го. Тоді кримінальну справу він та його прихильники назвали сфабрикованою. Садиков вів активну громадську діяльність, влаштовував акції протесту. Він був головою Актюбінської обласної філії опозиційної Загальнонаціональної соціал-демократичної партії "Азат", після виходу з партії намагався створити опозиційний громадський рух "Гастат" та незалежну профспілку на підприємствах нафтовидобувної китайської компанії "СНПС-Актобемунайгаз".

Разом із дружиною веде власний YouTube-канал "БАСЕ", де, зокрема, критикує владу Казахстану та олігархів. Садиков також відомий підтримкою протестів у Казахстані в січні 2022 року, коли для їхнього придушення вводили війська ОДКБ. У жовтні 2023 року його оголосили в розшук у Казахстані за так зване "розпалювання ворожнечі".

Останнє відео на його каналі опубліковано сьогодні. Воно має назву "Президент Казахстану став маріонеткою російських агентів впливу".

Liked the article?
Help us be even more cool!