ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві стартує міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал"

23.06.2021, 11:06
Фото – book.artarsenal.in.ua
Фото – book.artarsenal.in.ua

Сьогодні, 23 червня, у Києві стартує X Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", повідомляє Укрінформ.

Він триватиме до 27 червня в Мистецькому арсеналі, де впродовж п’яти днів презентуватимуть свою книжкову продукцію 145 видавництв і відбудеться майже 300 подій.

Як повідомили організатори, фестиваль пройде в гібридному форматі. Більшість подій завдяки трансляції на MEGOGO можна буде подивитися з будь-якого куточка світу і безкоштовно.

Так, книжковий ярмарок, події кураторських програм, нагородження переможців конкурсів "Найкращий книжковий дизайн" та "Антитвір" відбудуться наживо в Мистецькому Арсеналі. Частина цих подій становитиме онлайн-програму Книжкового Арсеналу.

Дистанційно відбудуться програми професійного розвитку для видавців і літменеджерів, зокрема "Література на експорт", спрямована на збільшення перекладів української літератури за кордоном.

Фокус-тема фестивалю – "Оптимісти Скептики", куратор фокус-теми – Ростислав Семків. Запрошений куратор – письменник Сергій Жадан.

Першого дня Книжкового Арсеналу, 23 червня, відбудеться понад 30 подій. Серед них о 15:30 – програма з книжкового дизайну, присвячена Георгію Нарбуту і творенню українського бренду; о 15:00 зустріч з нагоди 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України та презентація його книжок; о 15:30 – круглий стіл "Роль ветеранської літератури у протидії смисловій війні РФ проти України" за участю міністра в справах ветеранів, генерал-майора СБУ Юлії Лапутіної.

Ключовою подією дня стане церемонія відкриття фестивалю та нагородження переможців конкурсу "Найкращий книжковий дизайн" – 2021, що розпочнеться о 17.30 і паралельно транслюватиметься на MEGOGO.

О 19:00 відбудеться – також із трансляцією – презентація книжки "Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте" за участю авторки Дайви Ульбінайте, самої героїні – президентки Литви Далі Грибаускайте та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

А о 20:00 розпочнеться подія Письменницької програми Сергія Жадана – концерт українсько-німецької дружби "Співочі кажани" за участю куратора програми, а також його німецьких друзів Владіміра Камінера і Юрія Гуржи.

Із графіком трансляцій можна ознайомитися на сайті Книжкового Арсеналу.

Як повідомляв ІМІ, фестиваль відбудеться в гібридному форматі.

З програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

Час роботи фестивалю продовжено – з 9-ї години ранку до 22-ї вечора. Безкоштовний доступ на Книжковий Арсенал мають люди з інвалідністю, діти віком до 12 років, люди літнього віку, ветерани АТО й власники карток ІСОМ – усі фестивальні дні в будь-який слот.

Liked the article?
Help us be even more cool!