ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

23 червня стартує Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”

22.06.2021, 11:02
Фото – book.artarsenal.in.ua
Фото – book.artarsenal.in.ua

23–27 червня в гібридному форматі відбудеться Х Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”. Про це повідомляється на сайті фестивалю.

Програма 10-го Міжнародного фестивалю “Книжковий Арсенал” складається з офлайн- та онлайн – літературної програми, програми для дітей та підлітків, спеціальної кураторської програми книжкового дизайну, музичних та інших тематичних програм. Також планується презентувати спеціальну письменницьку програму “Вголос. Про себе” від українського поета, прозаїка, перекладача, громадського активіста Сергія Жадана. У програмі фестивалю на 2021 рік – відомі українські автори: Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Катерина Бабкіна, Юрій та Софія Андрухович, Іван Малкович, Оксана Забужко, Ірина Цілик та багато інших.

З програмою фестивалю можна ознайомитися тут. До неї ввійшла 261 подія, що відбудеться на 34 тис. м² історичної будівлі та на подвір’ї Мистецького арсеналу в Києві. Квитки на Х Книжковий Арсенал тільки онлайн.

Ключовою подією відкриття стане церемонія оголошення переможців конкурсу “Найкращий книжковий дизайн”. Фестиваль транслюватиме подію наживо і всі охочі, навіть ті, хто не потрапить в цей день на відкриття, дізнаються про найкрасивішу книжку, яка представлятиме Україну на світовому конкурсі.

Продовжить відкриття презентація книжки “Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте” за участю авторки Дайви Ульбінайте, а також самої героїні – президентки Литви Далі Грибаускайте.

А на завершення в день відкриття – подія Письменницької програми Сергія Жадана “Вголос. Про себе” – концерт українсько-німецької дружби “Співочі кажани” за участю, власне, куратора програми, а також його німецьких друзів Владіміра Камінера і Юрія Гуржи. Співорганізатором концерту є Goethe-Institut в Україні. Усі події програми “Вголос. Про себе” відбуватимуться щодня увечері на вуличній сцені Книжкового Арсеналу.

Фокус-тема Фестивалю О П Т И М І С Т И С К Е П Т И К И та її куратор Ростислав Семків представляють вісім подій, зокрема і титульну лекцію Оксани Забужко “Оптимізм української історії”.

Програма для дітей та підлітків – наймасштабніша на Книжковому Арсеналі. Кураторка Юлія Козловець дала їй назву “Досвід відсутності досвіду”. До програми увійдуть 56 подій – перформансів, зустрічей з письменниками, майстер-класів та лекцій для дітей та батьків. Задля безпеки вся дитяча частина фестивалю винесена на двір Мистецького Арсеналу – там розбудовується ярмарок дитячої літератури та дитяча сцена.

Музична програма Люби Морозової “Сім струн для Дядька Михайла” представлена чотирма концертами сучасної класичної музики. 

Візуальна складова Книжкового Арсеналу складається з 14 виставкових проєктів, з них варто увиразнити “Шкільну цигейку” Влади Ралко й “Український колаж” Євгена Карася, Олександра Ляпіна та Олега Василенка.

Незмінною частиною Книжкового Арсеналу є Ветеранський намет – місце, де широко представлена література українських авторів, що боронили чи боронять Україну в російсько-українській війні.

Час роботи Фестивалю подовжено – з 9-ї години ранку до 22-ї вечора. Безкоштовний доступ на Книжковий Арсенал мають люди з інвалідністю, діти віком до 12 років, люди літнього віку, ветерани АТО й власники карток ІСОМ – усі фестивальні дні в будь-який слот.

Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал” – щорічна інтелектуальна подія в Україні, що була заснована Мистецьким арсеналом у 2011 році. За цей час понад пів тисячі письменників, поетів, ілюстраторів, дизайнерів, філософів та експертів видавничої справи відвідали Книжковий Арсенал з більш ніж пів сотні країн.

У 2019 році Книжковий Арсенал визнаний найкращим літературним фестивалем року на International Publishing Industry Excellence Awards.

Liked the article?
Help us be even more cool!