ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві припинено діяльність пропагандистів, які закликали до поділу України, – СБУ

23.06.2020, 14:02
Фото – скриншот із сайту СБУ
Фото – скриншот із сайту СБУ

У Києві припинено діяльність групи проросійських провокаторів, які закликали до порушення територіальної цілісності України. Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України.

За даними досудового слідства, пропагандисти, один із яких має російський паспорт, знімали та поширювали в інтернеті сепаратистські матеріали й сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі. 

“Зловмисники, зокрема, агітували за порушення державних кордонів та створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень. Також встановлено, що зловмисники часто були учасниками маніпулятивних сюжетів на російських пропагандистських телеканалах”, – повідомляє СБУ.   

Під час слідчих дій за місцями проживання і тимчасового перебування учасників групи правоохоронці вилучили “антиукраїнські матеріали, сценарії та звіти про антидержавні інформаційні кампанії, гроші, надані спонсорами з РФ, носії інформації та заборонену літературу, а також пам’ятні відзнаки Московського вищого військового командного училища”.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, слідчі СБУ повідомили про підозри організатору групи та його спільнику. Тривають слідчі дії. Перевіряється інформація щодо можливої причетності окремих російських політсил та громадських організацій до фінансування антиукраїнських пропагандистських акцій.

Liked the article?
Help us be even more cool!