ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві пройшла церемонія прощання з Геннадієм Афанасьєвим

30.12.2022, 13:52
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

У Києві на території Михайлівського Золотоверхого собору відбулася церемонія прощання та відспівування кримчанина, громадського активіста, колишнього політв'язня Геннадія Афанасьєва, який загинув на фронті 21 грудня, повідомляє проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії".

Крім родичів, друзів та близьких попрощатися з Геннадієм Афанасьєвим прийшли його бойові товариші, а також представники кримськотатарського народу та влади України. Зокрема, на церемонії прощання та відспівування були присутні постійний представник президента України Таміла Ташева та перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джеппар. Геннадія Афанасьєва поховають у місті Вишневе Бучанського району Київської області.

Геннадій Афанасьєв захищав Україну зі зброєю в руках, він пішов до військкомату першого дня повномасштабного російського військового вторгнення в Україну.

Ім’я фотографа та юриста із Сімферополя Геннадія Афанасьєва стало широко відомим після того, як він став фігурантом справи "кримських терористів". 2014 року він виступив проти російської анексії Криму, після чого був затриманий у Сімферополі співробітниками ФСБ за звинуваченням у підготовці терактів. Разом з ним тоді затримали й інших фігурантів цієї справи. Міжнародні правозахисні організації назвали цю справу політичною, а її фігурантів – політв’язнями.

Засудженого в РФ Геннадія Афанасьєва обміняли 14 червня 2016 року на одеських журналістів Олену Гліщинську та Віталія Діденка, яких затримали минулого року за підозрою в сепаратизмі.





Liked the article?
Help us be even more cool!