ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві презентували документальний фільм про оборонців "Кримські Аскери"

Кримськотатарський Ресурсний Центр презентував документальний фільм "Кримські Аскери". "Asker" кримськотатарською означає "воїн".

Про це повідомляє Громадське радіо.

"Нам важливо показати, що представники корінного народу України, кримські татари, беруть участь у війні в Україні проти Російської Федерації. А також продемонструвати міжнародній спільноті, що кримські татари теж борються за Крим", – каже Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру.

Фото: Олександра Єфименко / Громадське радіо

Документальний фільм знято англійською мовою.

Стрічка – це низка інтерв’ю з військовими української армії з Криму. Частина інтерв’ю з героями була записана на умовах анонімності з міркувань безпеки. Рідні декількох військових перебувають на окупованому півострові.

"Путін ніби продовжує те, що не вдалося завершити Сталіну, а почала Катерина ІІ. Кримські татари відчувають відповідальність за свою землю, тому що кримські татари пов’язують своє життя з Кримом. Тому єдиний вихід зараз: встати пліч-о-пліч з українським народом і битися за всю Україну", – сказав під час панельної дискусії голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Один з героїв фільму Іса Акаєв, командир підрозділу "Крим", розповів на презентації, як війна почалася для нього:

"Коли у 2014 році все почалося, питання давати чи не давати відсіч не стояло. Всі розуміли, що треба чинити спротив".

Іса Акаєв, один з героїв фільму, на презентації. Фото: Олександра Єфименко / Громадське радіо

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2023 року російські окупанти збільшили обсяги друкованих інформаційно-пропагандистських матеріалів для формування потрібної Кремлю громадської думки серед жителів Криму.

Зокрема, пропагандистське друковане видання “Крымская правда” у своїх матеріалах за перші дні жовтня використовувало наративи про те, що Кремль може створити загрози Канаді як відповідь на її заходи підтримки України. Пропагандисти нав’язують думки про нібито безуспішність контрнаступальних дій Сил оборони України, а також нав’язують вороже ставлення до НАТО.

Liked the article?
Help us be even more cool!