ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві повідомили про підозру в колабораціонізмі батькові ексадвоката Рибіна – ЗМІ

06.12.2022, 10:52
Фото – Київська міська прокуратура
Фото – Київська міська прокуратура

Столичні правоохоронці викрили киянина, який публічно підтримав дії країни-агресора, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Йдеться про 67-річного жителя столиці, уродженця Сумської області.

За даними джерела "Української правди", викритий колаборант – батько ексадвоката Валентина Рибіна, який свого часу захищав обвинувачених у справах Євромайдану, російських полонених, колаборантів та проросійських діячів.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом публічного заперечення збройної агресії РФ проти України та публічних закликів до підтримки рішень і дій держави-агресора.

За даними слідства, батько Рибіна неодноразово розміщував на власній сторінці в соціальній мережі антиукраїнські публікації, що виправдовують та визнають правомірною збройну агресію РФ проти України, а також дії російської армії на тимчасово окупованих територіях України.

Під час обшуку за місцем мешкання чоловіка правоохоронці вилучили проросійські агітаційні буклети із забороненою символікою, георгіївські стрічки, російські рублі тощо.

Розв'язується питання про оголошення підозрюваного в розшук.

За даними "Новинарні", наприкінці березня 2022 року Валентин Рибін покинув Україну і виїхав до Іспанії, користуючись таким правом як батько трьох малолітніх дітей.

1 квітня йому поштою повідомили про підозру у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

У вересні кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Тернопільської області позбавила Валентина Рибіна права вести адвокатську діяльність.

Як повідомляв ІМІ, слідчі Служби безпеки повідомили про підозру в колабораціонізмі колишній директорці одного із закладів освіти Мелітополя, яка після окупації перейшла на бік росіян та очолила фейкову організацію "министерство образования Запорожской области".

Liked the article?
Help us be even more cool!