ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві повідомили про підозру блогеру за антисемітські стріми з Бабиного Яру та заперечення війни

Затриманий блогер з Києва, який вів антисемітські стріми з Бабиного Яру та заперечував війну. Фото – Офіс ГПУ
Затриманий блогер з Києва, який вів антисемітські стріми з Бабиного Яру та заперечував війну. Фото – Офіс ГПУ

У Києві повідомили про підозру блогеру, який записував антисемітські відео на території історико-меморіального заповідника “Бабин Яр”, а потім викладав їх на власних сторінках у Facebook, Instagram та YouTube.

Про це повідомили Офіс Генпрокурора та СБУ.

За даними слідства, його висловлювання були спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, ненависті та приниження національної честі й гідності єврейського народу. Також блогер заперечував збройну агресію РФ проти України.

Раніше підозрюваний у різних регіонах України проводив антиконституційні акції протесту та чинив спротив працівникам правоохоронних органів. Зокрема, у Києві на Подолі він у 2020 році перевернув релігійну конструкцію “Ханукія”. За вказаними фактами на розгляді в Подільському та Дарницькому районних судах м. Києва перебувають обвинувальні акти.

Також обвинувальний акт щодо цього блогера перебуває в Ленінському районному суді Кропивницького. Він розмістив на власній Facebook-сторінці відеозапис, у якому демонстрував примірник книги, що містить заклики до насильницької зміни влади та до захоплення державної влади.

Киянину повідомлено про підозру за фактом порушення рівноправності громадян залежно від національної, регіональної належності та релігійних переконань, а також заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 161, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!