ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві попрощалися з Максом Левіним

04.04.2022, 13:08
Фото – Богдан Кутєпов / hromadske
Фото – Богдан Кутєпов / hromadske

У Михайлівському соборі в Києві 4 квітня відбулося прощання з фотожурналістом Максом Левіним, якого вбили російські окупанти на Київщині, повідомляє hromadske.

У соборі зібрались 100–150 людей: мати, рідні, колеги та військові, які знали Максима Левіна.

У Макса Левіна залишилися четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

Як повідомляв ІМІ, фотожурналіст Максим Левін зник на лінії фронту у Вишгородському районі під Києвом, де виконував свої професійні обов'язки й висвітлював війну. Востаннє він виходив на зв’язок 13 березня. Фотографувати бойові дії 13 березня журналіст поїхав на власному авто. Він залишив автівку біля села Гута Межигірська та пішов у бік села Мощун. З його телефона надійшло повідомлення об 11.23, після чого він більше не виходив на зв'язок і не з'являвся в мережі.

1 квітня фотожурналіста Максима Левіна знайшли вбитим на території села Гута Межигірська Вишгородського району біля Києва. За повідомленням прокуратури, його застрелили російські військові. Максим працював на передовій як фотожурналіст та документував воєнні злочини росіян. 

Президент Володимир Зеленський нагородив Максима Левіна орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Максим Левін народився 1981 року на Київщині. Працював як фотокореспондент, документальний фотограф та оператор багатьох українських і міжнародних видань, співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. Його фото публікували такі видання, як Wall Street Journal, TIME, Break.

Liked the article?
Help us be even more cool!