ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві померла журналістка Олена Лисенко

04.06.2021, 11:28
Фото – crimea.suspilne.media
Фото – crimea.suspilne.media
В Олександрівській клінічній лікарні 4 червня померла кримська правозахисниця та журналістка Олена Лисенко. Про це повідомляє ZMINA з посиланням на Кримську правозахисну групу
 
“З глибоким сумом повідомляємо: нас спіткало велике горе. З нами немає більше подруги й колежанки Олени Лисенко (Батракової). ЇЇ життя обірвалося сьогодні через ускладнення, спричинені коронавірусною інфекцією. Мужня людина, Олена завжди боролася за справедливість, завжди допомагала тим, хто постраждав від окупації Криму, хто жадав допомоги”, – повідомляють її колеги.
 
Вони нагадують, що Олена Лисенко виїхала з Керчі до Києва після військової агресії Росії в Криму 2014 року. Правозахисниця документувала та збирали факти порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму, розповідаючи про це українській та міжнародній громадськості.
 
“Вона зробила власний безкомпромісний вибір, обравши свободу й незалежність переконань і вчинків, й в подальшому робила все можливе для наближення часу звільнення улюбленого нею Криму, нашого українського Криму. Оптимістка, щиросердна, доброзичлива й надійна в нещасті та радості, Олена завжди зостанеться такою в наших серцях”, – йдеться в повідомленні.
Liked the article?
Help us be even more cool!