ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві оголосили переможців премії "Високі стандарти журналістики" – 2021

20.12.2021, 10:44
Фото – премія "Високі стандарти журналістики"
Фото – премія "Високі стандарти журналістики"

У Києві 18 грудня оголосили переможців Національної премії “Високі стандарти журналістики" – 2021. Про це повідомляється на сайті премії.

Професійну відзнаку отримали: 

  • Сергій Сидоренко (“Європейська правда”) у категорії “За сталий, якісний медійний проєкт / продукт”, 
  • Дарія Гірна (“Суспільне Новини”) у категорії “За швидкий та якісний розвиток у професії”, 
  • видання Ukraїner у категорії “За якісний регіональний / нішевий медійний проєкт”. 

У спецпроєкті “За найкраще журналістське розслідування зловживань та корупції на ринку електричної енергії” переможцем став Сергій Головньов, Telegram-канал “Монополіст”. 

Переможців нагородили грошовими сертифікатами та статуетками. Усі представники короткого списку отримали подарунки – книги переможців премії минулих років Остапа Яриша та Павла Казаріна.

Сергій Сидоренко подякував за відзнаку і наголосив: “Кажуть, що для журналіста важливо, щоб його оцінював читач. Але не менш важливо, щоб його оцінювали в професійних відзнаках. Тоді ти розумієш, що працюєш недарма. Радий, що наша робота в “Європейській правді”, знаходить позитивну оцінку колег”. 

Фото standartsofjournalism.com

Дарія Гірна присвятила свою перемогу дисидентам: “Цю нагороду я хочу присвятити всім українським дисидентам, творцям і поширювачам самвидаву в 1960–1980-х роках. Бо для мене відлік незалежної української журналістики стартує не з 1991-го, а на десятки років раніше”.

Фото standartsofjournalism.com

Представники видання Ukraїner – головний режисер Микола Носок та головна продюсерка Каріна Пілюгіна – у промові розповіли, що їхній проєкт творять шість сотень волонтерів. “Ми творимо Ukraїner, щоб руйнувати кордони, які є між нами, руйнувати стереотипи і об’єднувати людей”, – зазначили вони.

Фото standartsofjournalism.com

Засновник премії Віталій Ломакович зазначив, що термін “журналістика” став дещо розмитим. “З ростом популярності блогерів у соцмережах (які висловлюються на різні теми), аудиторія їх часто плутає з журналістами. Справжніх журналістів у наш час вирізняють стандарти: професійні (відповідна освіта, підготовка та знання), дотримання етичних та моральних норм. Саме таких журналістів наші експерти обирають з року в рік”, – сказав він.

До експертної групи премії Високі стандарти журналістики – 2021 увійшли журналістка, телеведуча Суспільного Мирослава Барчук, головний редактор порталу Liga.net Борис Давиденко, шеф-редакторка групи видань Детектор медіа Наталія Лигачова, журналіст і телеведучий Павло Казарін, медіаексперт і медіадослідник Львівського медіафоруму Ігор Балинський, головний редактор та співзасновник інтернет-видання Texty.org.ua Роман Кульчинський, авторка медіамоніторингів інтернет-видання Детектор медіа і медіаекспертка Львівського медіафоруму Зоя Красовська, головний редактор журналу Локальна історія Віталій Ляска, медіаексперт і виконавчий директор Львівського медіафоруму Юрій Опока.

Фіналістів спецпроєкту обрала експертна група в складі: керівника практики енергетики Energy Law LL.M Івана Бондарчука, ексміністра енергетики та захисту довкілля України, члена наглядової ради Офісу Ефективного Регулювання (BRDO) Олексія Оржеля, члена правління громадської організації Національна асоціація антикорупційного комплаєнсу Олега Поліщука, директора Незалежного неурядового інституту Growford Institute і політолога Віктора Прошкіна.

Премія “Високі стандарти журналістики” – відзнака, створена 2016 року засновником GROWFORD Institute Віталієм Ломаковичем.

Liked the article?
Help us be even more cool!