ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві невідомі пограбували офіс НСЖУ

28.11.2019, 10:51
Фото: фейсбук Сергія Томіленка
Фото: фейсбук Сергія Томіленка

У Києві в ніч на 28 листопада невідомі проникли в службовий кабінет голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка та викрали гроші. Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуку, передає "Детектор медіа".

У коментарі виданню Сергій Томіленко сказав, що погрози не отримував, тому не знає, з чим це може бути пов’язане: "Підозри немає, бо, власне, не було жодного публічного використання сейфу. Загалом якісь погрози напередодні, відповідно, теж вони не надходили. Звичайно, що це тривожний загалом імпульс, бо ми не знаємо остаточну мотивацію".

Він сподівається, що через ефективне розслідування поліції вдасться зняти "претензія про наміри впливати на [НСЖУ]".

"Пограбували Спілку журналістів на Хрещатику... Сьогодні вночі невідомі проникли в мій службовий кабінет і приймальню та здійснили пограбування. Офісний сейф понівечено. У ньому зберігалися деякі службові документи та мої власні кошти... Частина службових документів лежить на підлозі, частину вивернуто на стіл, шухляди розкриті. Чи зникли які документи і цінні речі – ще з‘ясовуємо", – написав він у фейсбуку.

Томіленко розповів, що факт проникнення виявили працівники офісу НСЖУ.

Поліція Києва за цим фактом розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 ("Крадіжка") Кримінального кодексу України, повідомляється на сайті поліції.

Правоохоронці попередньо встановили, що невідомі потрапили до приміщення через балкон, вони зламали сейф та викрали звідти гроші. "Наразі правоохоронці проводять огляд місць подій, опитують працівників спілки, передивляються записи з камери відеонагляду", – йдеться в повідомленні.

У поліції уточнили, що фігурантам загрожує до шести років позбавлення волі. 

Liked the article?
Help us be even more cool!