ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві активісти Нацкорпусу пікетували NewsOne, "112 Україна" та ZIK

22.09.2020, 10:45
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Києві 21 вересня активісти Національного корпусу провели пікети під стінами телеканалів NewsOne, “112 Україна” та ZIK, повідомляє Укрінформ.

Акція приурочена до початку навчань збройних сил PФ “Кaвказ-2020”, що відбуваються неподалік кордону з Україною.

У ній узяли участь близько 100 осіб. Пікетувальники тримали прапори Нацкорпусу та гасла “Розмінуй український інфопростір”. Порядок під стінами телеканалу “112 Україна” забезпечували близько 100 правоохоронців, а біля ZIK, де кількість пікетувальників не перевищувала 30 осіб, правоохоронців було вдвічі більше.

Активісти наголошували, що, поки Pocія посилює вiйська на кордоні з Укрaїною, пpoросійські тeлеканали “готують плацдарм для подальшого наступу вoрога всередині крaїни”.

Під офісом “112 Україна” пікетувальники запалили фаєри та заявили про намір продовжити пікет під стінами МВС, вимагаючи припинити переслідування патріотів.

Телеканал “112 Україна” відреагував заявою на акцію. Канал закликав силові структури країни гарантувати безпеку співробітників засобів масової інформації, дати можливість журналістам спокійно і без загрози для здоров'я виконувати свої обов'язки. 

“Ефір телеканалу рівною мірою відкритий для представників різних політичних сил, органів влади, громадських діячів та експертів незалежно від їхніх політичних уподобань. Цілком природно, що гостями нашого ефіру стають і люди, які піддають критиці чинну владу, зокрема вказують на недостатність зусиль у питанні встановлення миру і повернення українських полонених, помилки в здійсненні зовнішньої політики України, невиконання владою передвиборчих обіцянок, зростання рівня корупції і згортання свободи слова. Не всім така відкритість до душі”, – йдеться в заяві.

В ефірі телеканалу ZIK 21 вересня журналістка Алла Жизневська повідомила, що у зв’язку з пікетом каналу правоохоронці посилюють заходи безпеки. 

Кореспондентка висловила надію, що “не буде вибухів і ми зможемо спокійно працювати”. “У нас тут потроху посилюють заходи безпеки. Нам будуть забезпечувати зручні, комфортні умови для праці правоохоронці”, – зазначила Жизневська, додавши, що до будівлі телеканалу вже під’їхав автобус із правоохоронцями, неподалік розташовані автобуси з нацгвардійцями, а також авто з поліцейськими.

Liked the article?
Help us be even more cool!