ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Китаї заборонили мовлення BBC World News

12.02.2021, 11:14
Фото - Reuters/Henry Nicholls/abc.net.au
Фото - Reuters/Henry Nicholls/abc.net.au

Телевізійному каналу BBC World News заборонили мовлення на материковій території Китаю через “серйозне порушення правил висвітлення новин”. Про це йдеться у заяві Адміністрації національного радіо і телебачення Китаю (NRTA) від 11 лютого, повідомляє ВВС.

У заяві зазначається, що BBC World News серйозно порушила правила теле- і радіомовлення на території КНР.

У зв'язку з цим відомство вказало на репортажі, які, з точки зору влади країни, не відповідали принципам правдивості та об'єктивності, підривали національні інтереси і етнічну солідарність Китаю.

“Оскільки робота телеканалу не відповідає вимогам мовлення в Китаї як міжнародного каналу, BBC World News не має права продовжувати роботу на території КНР. NRTA не прийме заявку каналу на мовлення в наступному році”, - йдеться в заяві регулятора.

ВВС неодноразово повідомляла про порушення прав тисяч мусульман (уйгурів та інших етнічних груп) в автономному районі Синьцзян на заході Китаю.

Також влада Китаю критикувала канал за репортажі про коронавірус.

Як зазначає ВВС, в контексті заборони на мовлення BBC World News у Китаї більш значущою обставиною є те, що минулого тижня китайський англомовний телеканал China Global Television Network (CGTN) позбувся ліцензії на мовлення у Великій Британії. Відразу після цього китайське МЗС почало скаржитися на зміст новин ВВС.

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб назвав рішення про заборону на мовлення BBC World News у Китаї “неприйнятним обмеженням свободи засобів масової інформації”.

“У Китаї одні з найжорсткіших обмежень ЗМІ і свобод інтернету на планеті, і цей останній крок лише зашкодить репутації Китаю в очах світу”, - заявив Рааб.

BBC World News TV - міжнародний інформаційний 24-годинний телеканал, який доступний у понад 200 країнах світу. Його щотижнева аудиторія становить близько 84 мільйонів людей, що робить його найбільшим телеканалом ВВС.

Як повідомляв ІМІ, 4 лютого британський медіарегулятор Ofcom відкликав ліцензію в китайського телеканалу CGTN, оскільки той контролюється Комуністичною партією Китаю, що заборонено законодавством Британії про мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!