ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Китаї планують обмежити користування смартфонами до двох годин для неповнолітніх

Національний регулятор і цензор інтернету в Китайській Народній Республіці оприлюднив пропозицію щодо обмеження користування смартфонами для неповнолітніх. Підліткам, старшим за 16 і молодшим за 18, хочуть дозволити лише дві години доступу.

Про це йдеться в пропозиції Адміністрації кіберпростору Китаю, передає hromadske.

Згідно з документом, головний регулятор інтернету в країні вимагатиме, щоб усі мобільні пристрої, застосунки та програми мали вбудований "неповнолітній режим". 

Він обмежуватиме щоденний час використання мобільного телефона залежно від вікової групи. Тож діти та підлітки автоматично бачитимуть закриття застосунків і програм, коли в них закінчуватиметься дозволений час.

Пропозиція передбачає таке:

  • діти віком до восьми років зможуть користуватися телефоном не більш ніж 40 хвилин на день;
  • діти від 8 до 16 років отримають годину екранного часу; 
  • підліткам від 16 до 18 років дозволять користуватися застосунками не більш ніж дві години.

Проте обмеження не поширюватимуться на продукти та послуги, що використовуються для захисту особистої безпеки неповнолітніх, як-от служби екстреного виклику, освітні програми й застосунки ​​для фізичного та розумового розвитку дітей.

Крім цього, батьки матимуть змогу скасувати обмеження в  разі необхідності. 

Серед іншого всім віковим групам надходитимуть нагадування про відпочинок після більш як 30-хвилинного використання пристрою. Контент та рекомендації формуватимуть на основі віку користувачів.  

Водночас у пропозиції зазначають, що постачальники мобільного інтернету повинні активно створювати контент, який "поширює основні соціалістичні цінності" та "формує почуття спільноти китайської нації".

Два роки тому китайські регулятори заборонили гравцям віком до 18 років грати в онлайн-ігри в будні дні та обмежили час ігор лише трьома годинами у вихідні. 

Також у 2021 році Національне управління преси та публікацій (NPPA), яке відповідає за ліцензування відеоігор у Китаї, не публікувало список затверджених нових ігор з кінця липня 2021 року. 

Як повідомляв ІМІ, у березні 2023 року стало відомо, що Китай має намір створити нове державне агентство для централізації управління величезними сховищами даних країни. Нове національне бюро даних має стати головним регуляторним органом Китаю з різних питань, які стосуються даних. Наразі нагляд здійснюють кілька міністерств.

Liked the article?
Help us be even more cool!