ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай створить нове держагентство для управлінням даними

06.03.2023, 15:00
Фото – globalvoices.org
Фото – globalvoices.org

Китай має намір створити нове державне агентство для централізації управління величезними сховищами даних країни. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Wall Street Journal.

Зазначається, що рішення про створення нового агентства пов’язане з прагненням Пекіна розв'язати проблему безпеки даних у бізнесі та оптимізувати свою нормативну структуру.

Нове національне бюро даних має стати головним регуляторним органом Китаю з різних питань, які стосуються даних. Наразі нагляд здійснюють кілька міністерств.

Очікується, що план створення агентства буде обговорений та схвалений на щорічній сесії Всекитайських зборів народних представників, яка триватиме до 13 березня.

Це агентство вирішуватиме, чи можуть транснаціональні компанії експортувати дані, отримані в результаті їхньої діяльності в Китаї. Також будуть встановлені й запроваджені правила збору та обміну даними для компаній. Зокрема, воно може заборонити компаніям збирати певні види даних споживачів або перевіряти дані, якими китайські компанії планують поділитися з іноземними діловими партнерами, щоб перевірити потенційні порушення нацбезпеки.

Як повідомляв ІМІ, раніше координатор Центру глобальної взаємодії (урядового органу США, створеного для “викриття й протидії” іноземній пропаганді й дезінформації) Джеймс Рубін заявив, що Китай витрачає мільярди на проросійську дезінформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!