ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Китаї чоловіка арештували за фейкову новину, створену в ChatGPT

09.05.2023, 18:00
Фото – REUTERS
Фото – REUTERS

У Китаї поліція заарештувала чоловіка за створення фейкових новин через бот зі штучним інтелектом ChatGPT. Про це повідомляє “Життя. Українська правда” з посиланням на South China Morning Post.

Як пише видання, чоловік з провінції Ганьсу опублікував неправдиве повідомлення про залізничну аварію. 

Це перший випадок, коли людину затримали за використання штучного інтелекту.

Справа вперше привернула увагу кіберпідрозділу окружного поліцейського управління, коли вони помітили фейкову статтю, в якій стверджувалося, що дев’ятеро людей загинули внаслідок аварії місцевого потяга 25 квітня.

У січні в Китаї набули чинності правила, які вимагають, щоб відео та фотографії, зроблені за допомогою штучного інтелекту, були чітко промарковані, щоб запобігти плутанині в суспільстві.

Чоловік на прізвище Хонг порушив закон, тому його арештували за “використання технології штучного інтелекту для створення неправдивої та брехливої інформації”.

Нагадаємо, творець штучного інтелекту пішов з Google та заявив, що шкодує про свою розробку. 

Як повідомляв ІМІ, наприкінці березня 2023 року бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк та група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

Раніше ChatGPT помилково звинуватив американського професора-республіканця в сексуальних домаганнях.

Liked the article?
Help us be even more cool!