ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали опозиційного журналіста з Узбекистану

22.09.2017, 10:23
Фото - Фейсбук Нарзулло Ахунжонов

20 вересня в аеропорту “Київ” (колишня назва “Жуляни”) був затриманий громадянин Узбекистану, журналіст Нарзулло Ахунжонов разом із дружиною та п'ятьма неповнолітніми дітьми. Про це повідомила Українська гельсінська спілка з прав людини на своїй сторінці у Фейсбук.

За інформацією правозахисників, Ахунжонов прилетів з Туреччини, де він мав статус біженця. Однак через замах на власне життя та постійне переслідування членів сім'ї він вирішив залишити цю країну.

“У процесі перевірки документів виявилося, що громадянин Узбекистану потрапив у базу Інтерполу та оголошений у розшук. Причина - справа 2009 року про шахрайство на суму 2000 дол. США. Однак справжня підстава - професійна журналістська діяльність. Н. Ахунжонов писав статті про злочини влади на батьківщині”, - повідомляє УГСПЛ.

Перебуваючи у приміщенні аеропорту, Ахунжонов написав заяву про отримання статусу біженця, оскільки мав усі необхідні документи. Однак статус цього звернення поки не відомий.

Зараз, за даними спілки, Ахунжонов знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання м. Києва та очікує на обрання запобіжного заходу. Вирішується питання щодо його екстрадиції до Узбекистану.

Liked the article?
Help us be even more cool!