ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка

29.05.2018, 21:59
Фото - obozrevatel.com

У Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який емігрував в Україну. Про це Громадському радіо повідомив член колегії при Міністерстві внутрішніх справ та народний депутат Антон Геращенко.

Згодом інформацію про те, що в Києві вбили чоловіка повідомила у Facebook речниця Нацполіції Києва Оксана Блищик. Вона не назвала ім’я вбитого, однак зазначила, що загиблий був громадянином Російської Федерації 1977 року народження та ведучим одного з телеканалів.

“У Києві стріляли в чоловіка. Від отриманого поранення потерпілий помер у кареті швидкої. Подія сталася на вулиці Микільсько-Слобідська в Дніпровському районі столиці. На лінію 102 надійшло повідомлення від лікарів: їм подзвонила жінка і сказала, що виявила в помешканні свого чоловіка в крові. Від отриманого поранення, попередньо - у спину, потерпілий помер”, - повідомила Блищик.

Раніше про те, що у Бабченка стріляли, повідомив у Facebook близький друг загиблого, заступник гендиректора на телеканалі ATR Айдер Муждабаєв.

“В Аркадія Бабченка стріляли, у будинку, у спину. Відвезли в лікарню. Шукаю, в яку, їду туди”, - написав він.

Невідомі стріляли в Аркадія Бабченка у нього вдома, він помер у кареті швидкої від отриманих травм, повідомив Громадському речник Нацполіції України Ярослав Тракало.

За його словами, у "ведучого одного з телеканалів стріляли в його домі і він помер у кареті швидкої".

У лютому 2017 року незалежний російський журналіст Бабченко повідомив Громадському, що отримував погрози в Росії.

Як повідомив “Українській правді” речник Нацполіції Ярослав Тракало, “подія сталася в Дніпровському районі. Дружина була у ванній кімнаті. Вона почула хлопки, вийшла і побачила чоловіка в крові. Викликала швидку, його забрали, він помер у кареті швидкої”. “На місці працює слідчо-оперативна група, керівництво з'ясовує обставини”, - розповів Тракало.

Журналіст Айдер Муждабаєв розповів у коментарі УП, що Бабченко виходив у магазин, а його дружина залишилась вдома.

“Він виходив у магазин, повертався вже додому, і при вході в квартиру його застрелили”, - сказав Муждабаєв.

За його словами, всього було три постріли в спину.

Народний депутат Антон Геращенко повідомив у Facebook, що Бабченко пішов у магазин, бо вдома закінчився хліб.

“Вбивця на нього чекав на сходовій клітці в під'їзді. Коли Аркадій відкрив двері квартири, вбивця підло, в спину, зробив кілька пострілів у спину Аркадію Бабченко”, - написав нардеп.

“Очевидно, що однією з версій буде: дії російських спецслужб щодо усунення осіб, що заважають і далі отруювати свідомість росіян правдою про те, що насправді відбувається в Росії і в Україні”, - зазначив Геращенко.

Бабченко убили в столице 29 мая / фото facebook.com/mixailotkach

Фото - Facebook.com/mixailotkach

фото facebook.com/mixailotkach

Фото - Facebook.com/mixailotkach

Фото - Громадське

На своїй сторінці у Twitter, де він писав під псевдонімом “Старшина Запаса”, Бабченко написав:

Фото - Громадське

Проте посилання на Фейсбук, яке вказав Бабченко, вже недійсне.

Водночас в останній публікації у Facebook Аркадій Бабченко написав:

Фото - Громадське

Як повідомляє Радіо Свобода, Бабченко покинув Росію в лютому 2017 року. Він пояснював своє рішення інформацією про можливість відкриття кримінального провадження щодо нього.

За кілька місяців до цього, у грудні 2016-го, він заявив, що не має співчуття з приводу жертв авіакатастрофи літака Ту-154, на борту якого були російські військові, журналісти та артисти ансамблю імені Александрова, які летіли вітати з Новим роком своїх військових у Сирії. Після цього в Росії почали збирати підписи за позбавлення Бабченка громадянства.

Останнім часом журналіст працював ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR ​у Києві.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!