ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві поліцейський розпилив фотографу AP в очі газ під час сутичок протестувальників із поліцією

30.07.2018, 11:13
Фото - Фейсбук Єфрем Лукацький

28 липня у Києві фотографу Associated Press Єфрему Лукацькому поліцейський розпилив в очі з газового балончика, коли він знімав сутички протестувальників з поліцією в еко-парку Осокорки. Про це фотограф написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

“Один з поліцейських, бачачи, що я знімаю, зарядив мені газом в очі по повній програмі. Я в прямому сенсі осліп хвилин на 10”, - написав він.

При цьому речниця Дарницького райуправління поліції Інна Гамалій заявила “Громадському радіо”, що до протестувальників не застосовувалися поліцейські балончики. Єфрем Лукацький у своєму дописі зазначив, що речниця бреше. Також він розмістив фотографії з місця подій, на одній з яких добре видно, як особа з боку правоохоронців розпилює газовий балончик.

За словами Інни Гамалій, поліція опівдні отримала виклик, що невідомі зламали паркан довкола забудови. Двох чоловік затримали та доставили до відділку поліції. Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство).

Як розповів виданню Єфрем Лукацький, він не звертався із заявою до поліції та не планує цього робити.

“У мене великий досвід потрапляння під газ. Проте в даному випадку поліцейський діяв навмисно проти журналіста”, - сказав він.

У відділі комунікацій Головного управління Національної поліції України виданню порадили звернутися до Дарницького райуправління, де, в свою чергу, на телефонні дзвінки поки що не відповідають.

Начальник відділу комунікації поліції Києва Яна Неруш на звернення видання відмовилась коментувати ситуацію і порадила надсилати наступного дня запит до прес-офіцера Дарницького управління. При цьому, за її словами, наразі вона сама не могла додзвонитися до прес-офіцера.

Liked the article?
Help us be even more cool!