ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві пікетували телеканал ZIK через запрошення Портнова в ефір

24.01.2018, 14:37
Фото - Макс Требухов/LB.ua

Сьогодні, 24 січня, у Києві близько 30 осіб пікетували офіс телеканалу ZIK на знак протесту проти запрошення в ефір колишнього першого заступника голови Адміністрації Президента Андрія Портнова, повідомляє LB.ua.

Екс-чиновник, який перебуває в розшуку і зараз, за його словами, легально проживає в Австрії, 22 січня дав інтерв'ю програмі "Hard із Влащенко", яку веде журналістка Наталія Влащенко.

Телеканал ZIK належить львівському бізнесмену Петрові Димінському, який підозрюється в скоєнні смертельної ДТП і покинув територію України.

У свою чергу, повідомляє ZIK, генеральний продюсер телеканалу ZIK Наташа Влащенко вважає, що тиск, що чиниться на телеканал, є провокацією.

“Передусім, професія журналіста вимагає від нас виконувати обов’язки. Так, мені погрожують. За десять хвилин до початку відомого ефіру подзвонив відомий депутат з “Народного Фронту” і сказав: “Якщо програма вийде, то будуть тиснути праві радикали, ти знаєш долю Бузини”. Я не можу допустити погроз у свою сторону, а тому зв’язалася із всіма керівниками спецслужб. До того ж у соціальних мережах є сотні ботів, які за гроші пишуть погрози. Ця історія є безпрецедентною подією для всіх українських новітніх медіа. Я чотири роки тому виходила на Майдан не тому, щоб мені дзвонили політики і погрожували боти в соціальних мережах”, – зазначила генеральний продюсер.

Влащенко наголосила, що неприйнятною є присутність в ефірі людей, які закликають до розвалу країни, тероризму тощо.

“Пан Портнов, як ви знаєте, виправданий Європейським судом з прав людини, йому виплатили компенсацію. За чотири роки українське правосуддя не висунуло йому жодного звинувачення. Я вважаю, що у демократичній країні політичні опоненти можуть мати слово, якщо вони не злочинці чи засуджені. В нас дійсно україно-російська війна. Це визнаємо я, канал і Портнов”, – сказала вона.

Влащенко підкреслила, що в умовах демократичного медіа, абсолютно нормально давати ефіри людям, які є опонентами.

“Запросити Портнова на ефір – моя особиста ідея. Гостей у свої авторські програми я завжди сама пропоную. Надалі я буду запрошувати тих людей, кого вважатиму за потрібне. А от сьогоднішні активісти, очевидно, є проплаченими через Банкову. Ми не можемо вестися на цю провокацію, бо наше медіа є незалежним”, – додала Влащенко.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня керівництво телеканалу ZIK заявило про погрози на адресу генпродюсера та ведучої ZIKу Наташі Влащенко після інтерв’ю із колишнім заступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрієм Портновим, а також про заплановані на 24 січня акції під студією телеканалу в Жовтневому палаці, які “можуть нести небезпеку здоров’ю та життю працівників каналу”.

22 січня в ефірі телеканалу ZIK в рамках програми “Hard з Влащенко” відбулося інтерв’ю генпродюсерки каналу Наталі Влащенко з Андрієм Портновим. Цей факт, загальна тональність розмови та те, що саме цей ефір припав на річницю гибелі перших Героїв Небесної сотні Сергія Нігояна та Михайла Жизневського, обурило багатьох.

Фото - Макс Требухов/LB.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!