ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві підпалили авто головреда TVi, поліція відкрила справу

13.05.2019, 12:23
Фото - Фейсбук Володимира Єгорова

У Києві в ніч на 12 травня стався підпал автомобіля головного редактора телеканалу ТВі Володимира Єгорова. Він пов'язує це зі своєю професійною діяльністю.

Про це він написав у себе на сторінці у Facebook, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні о 4:30 мою машину підпалили. Я пов'язую це з професійною діяльністю”, - написав він.

Як розповів журналіст в інтерв'ю Укрінформу, сусіди почули гуркіт у дворі. Кажуть, було схоже, ніби пляшка розірвалася. Одна із сусідок бачила згорток під машиною.

“Згоріле авто - на дизелі, машина спалахнути сама по собі не може. Машина нова. Рятувальники передали матеріали справи в поліцію. Мене розбудив сусід. Вибігли, побачили охоплену полум'ям машину. Пожежники спрацювали чітко і оперативно, вони відразу сказали, що це підпал - це випливає з площі і характеру пожежі”, - розповів головний редактор.

За цим фактом Слідчий відділ Голосіївського управління розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ("Умисне знищення або пошкодження майна") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

За інформацією поліції, інцидент стався на вулиці Добрий шлях у Голосіївському районі столиці. Рятувальники загасили полум'я. Внаслідок пожежі було пошкоджено передню частину “Сітроена”. Причини та обставини події буде встановлено під час розслідування, зазначає поліція.

У межах об'єктивного розслідування правоохоронці встановлюють причини та обставини займання машини. Досудове розслідування триває.

Як повідомив Володимир Єгоров “Детектору медіа”, він звертатиметься до МВС з вимогою перекваліфікувати справу на ст. 347-1 - “Умисне знищення або пошкодження майна журналіста”. Покарання за статтею - позбавлення волі на строк від шести до 15 років.

“Сподіваюся, тут немає злого умислу (кваліфікація за статтею з меншим покаранням - ред.). Поліція була проінформована про моє місце роботи, вони сфотографували редакційне посвідчення. ...Планую звернутися до керівництва МВС, щоб справа була перекваліфікована”, - сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!