ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Куп'янську та Харкові відновили радіо "Novaline.fm"

30.12.2022, 18:00

На Харківщині продовжують відновлювати національне мовлення. Про це повідомляє Харківська обласна військова адміністрація.

Так, з 28 грудня в Куп’янську на частоті 107,3 FM можна послухати українське радіо "Novaline.fm", а в Харкові воно доступне на частоті 97,1 FM.

Також радіо "Novaline.fm" доступне через мобільний застосунок українських радіостанцій "RadioPlayer" та сайт радіостанції.

Водночас із 12 грудня і Харкові та в радіусі 40 км навкруги нього почало мовити Радіо Накипіло, на радіочастотах 92,2 FM, повідомляло Суспільне.

Раніше на цій хвилі до Харкова з російського Бєлгорода "добивало" пропагандистське радіо окупантів, розповів головний редактор Радіо Накипіло Євген Стрельцов.

"Жодна російська станція більше не зможе мовити на 92,2 FM. Пропаганди більше не буде. Мовимо не тільки в Харкові, але й у радіусі 40 км навколо нього", – розповів він.

Згодом планують налагодити мовлення в інших населених пунктах області, зокрема в Куп'янську та Вовчанську.

На Радіо Накипіло можна почути новини Харкова та області, аудіорепортажі з деокупованих територій, інтерв'ю з волонтерами та митцями й лише українську музику українською чи англійською мовами.

Як повідомляв ІМІ, у грудні Українське радіо частково відновило мовлення в Балаклії Харківської області на хвилі 104.9 FM.

Наприкінці жовтня у звільненому від російських окупантів Ізюмі відновило мовлення Українське радіо.

Радіостанція "Novaline radio – ТОВ "Матрікс+" отримала ліцензію в листопаді 2021 року, а вже цього року, відновивши втрачене під час війни обладнання, вона вийшла в ефір на радіохвилях.

Радіостанція “Novaline radio” розпочала свою історію з інтернету зі студентського радіо. На конкурсі Національної ради минулого року концепцію радіостанції представляли її ведучі – студенти вищих навчальних закладів Харкова. Отримавши частоту, вони почали підготовку до запуску мовлення, але через повномасштабне вторгнення розпочати роботу не змогли. Компанія залишилася без обладнання, офісу і студії.

Однак уже в травні Novaline radio вдалося відновили інтернет-мовлення, а в серпні-вересні почали будувати нову студію й офіс.

Liked the article?
Help us be even more cool!