ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Куп’янську повідомили підозру в колабораціонізмі директорці ліцею

22.11.2022, 14:44
Фото – Харківська обласна прокуратура
Фото – Харківська обласна прокуратура

У Куп’янську правоохоронці повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності директорці ліцею. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

У прокуратурі нагадали, що 17 листопада прокурори Куп’янської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчими поліції вилучили в ліцеї Куп’янська понад 5 тисяч російських підручників та атестати про неповну загальну середню освіту російського зразка, підписані так званим “главой военно-гражданской администрации Харьковской области”.

За даними слідства, впроваджувала російську освіту саме директорка цього ліцею. Так, перед навчальним роком вона отримала від окупаційної адміністрації підручники російського зразка для учнів 1–11 класів. 

“Аби вчителі “мали змогу викладати” по російських стандартах та методиках освіти, директорка ліцею направила вчителів початкових класів на “підвищення кваліфікації” до м. Курськ РФ”, – йдеться в повідомленні. 

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області їй повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). 

Як повідомляв ІМІ, у Житомирі суд відсторонив на два місяці від посади заступницю директора ліцею, підозрювану в запереченні збройної агресії РФ та глорифікації ворогів. 

У жовтні Солом’янський районний суд Києва почав розглядати по суті справу ексдиректорки Печерського ліцею Алли Душкіної, звинуваченої в державній зраді. Вона надсилала в телеграм колишньому телеведучому каналу "Інтер" Юрію Коту інформацію військового характеру, розголошення якої могло завдати шкоди обороноздатності України.

Liked the article?
Help us be even more cool!