ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі журналістів через карантин не пустили на засідання міськради

18.03.2020, 12:02
Фото – detector.media
Фото – detector.media

У Кривому Розі, щоб мінімізувати ризики поширення коронавірусу, 18 березня на засідання міської ради не пустили представників місцевих медіа. Проте муніципальному ЗМІ дозволили поставити камеру в залі, повідомляє "Детектор медіа".

Відеотрансляції журналісти ведуть із зали завдяки допомозі депутаток, які працюють із редакційною технікою.

Напередодні позачергового засідання ради працівниці Управління преси та інформації виконкому міськради Кривого Рогу повідомили редакціям, що працювати журналісти й оператори зможуть лише в пресцентрі.

Журналістам також не вдалося потрапити на засідання постійних депутатських комісій, які збиралися перед засіданням ради. Працівники муніципальної гвардії намагалися перешкодити роботі журналістів, посилаючись на розпорядження міського голови. Конфлікт залагоджено завдяки роботі Управління преси.

Криворізька міська комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення, що журналісти мають отримати акредитацію на час проведення засідання міськради і працювати водночас у пресцентрі.

У пресцентрі 18 березня працювали 18 працівників ЗМІ. Маски працівники виконкому видали лише депутатам та працівникам виконкому. Дезінфекторами та іншими засобами безпеки журналістів не забезпечили.

Під час засідання депутати ухвалюють рішення про заходи, спрямовані на запобігання в Кривому Розі поширенню коронавірусу.

Як повідомляв ІМІ, 18 березня Новокаховська міська рада (Херсонська область) ухвалила з голосу рішення про проведення сесій у закритому режимі, попросивши всіх журналістів та присутніх залишити залу засідань.

Liked the article?
Help us be even more cool!