ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму власнику телеканалу ATR Ленуру Іслямову висунули звинувачення

25.05.2020, 15:31
Фото – ATR
Фото – ATR

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму почав розглядати по суті кримінальну справу проти власника кримськотатарського телеканалу ATR і одного з активних учасників громадянської блокади Криму у 2015 році Ленура Іслямова. 25 травня йому висунули звинувачення. Про це кореспонденту Крим.Реалії повідомив адвокат Олексій Ладин.

За його словами, представник російської прокуратури Криму висунув Іслямову звинувачення за трьома статтями кримінального кодексу Росії – "створення незаконного збройного формування", "підготування і вчинення диверсій", а також "публічні заклики до порушення територіальної цілісності Росії".

"Відбулося перше судове засідання по суті. Прокурор оголосила обвинувальний висновок, підтримавши його в повному обсязі. Прокуратура вважає, що провину мого підзахисного доведено. Захист зі свого боку не визнав провини в повному обсязі. Оцінюючи не тільки обвинувальний висновок, а й кримінальну справу, у мене склалося враження, що ті діяння, які ставлять моєму підзахисному, не підтверджуються доказами, які є в матеріалах справи", – прокоментував Ладин.

Раніше повідомлялося, що колегія підконтрольного Росії Верховного суду Криму почала розгляд кримінальної справи стосовно Іслямова. Вказується, що його звинувачують в "організації незаконного збройного формування, вчиненні диверсійних дій", а також за шістьма епізодами ст. 280.1 КК Росії – "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії".

Іслямов сказав Крим.Реалії, що не має наміру особисто брати участь у судових засіданнях "Верховного суду Криму". Він назвав судилищем російський процес проти себе в Криму

Кримінальну справу проти Ленура Іслямова російська ФСБ порушила в жовтні 2015 року та оголосила його у федеральний розшук.

У грудні 2015 року підконтрольний Росії суд у Криму заарештував майно Іслямова, розташоване на півострові. 21 грудня Наталія Поклонська, яка тоді була "прокурором" Криму, повідомила, що Іслямову висунуто заочне звинувачення в диверсії. Сам Іслямов назвав усі ці рішення нелегітимними.

Його телеканал ATR з 1 квітня 2015 року припинив аналогове мовлення на території окупованого Криму, оскільки йому не видали російської ліцензії. Мовлення відновилось із 17 червня 2015-го – канал переїхав до Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!