ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму поліція цікавилася журналістом Антоном Наумлюком

02.11.2018, 14:51
Антон Наумлюк, фото - Станіслав Юрченко / Радіо Свобода

Журналіст проекту Радіо Свобода та російського видання “Новая газета” Антон Наумлюк повідомив у Facebook, що поліцейські цікавилися його особою та розпитували його сусідів по квартирі в Сімферополі. Як повідомив журналіст “Детектору медіа”, того дня він був у Севастополі.

“Я був у цей час на судовому процесі в Севастополі, а вранці наступного дня сусіди сказали, що приходили співробітники у формі, дзвонили, їм ніхто не відкрив і вони запитували у них про мене. Питали, називаючи ім'я та прізвище, але ні про що. Я зателефонував начальнику районної служби дільничних, щоб дізнатися, що за інтерес такий, але він сказав, що у відпустці і не в курсі. Телефони дільничного, зазначені на сайті, не працюють”, – розказав журналіст.

Наумлюк не розуміє, чому кримська поліція могла ним цікавитися.

“Все що завгодно може бути. Може, в якості свідка хочуть пояснення відібрати. Може, перевірку за підозрою в скоєнні якогось злочину проводять. Може, попередження про неприпустимість порушення закону хочуть вручити, як це було нещодавно з адвокатами. Якщо адвокатів попереджають про те, що не можна організовувати неузгоджені публічні акції, напевно, і журналістів можуть”, – припустив він.

Журналіст також повідомив, що після допису в мережі до нього звернулися п'ять адвокатів, готових його захищати.  

Видання звернулося до кримського адвоката Еміля Курбедінова та попросило прокоментувати візит поліцейських до журналіста.

Як повідомляв ІМІ, у лютому невідомі залили клеєм замок вхідних дверей у кримській квартирі, де під час відряджень до анексованого півострова зупиняється позаштатний кореспондент російської служби Радіо Свобода Антон Наумлюк. Журналіст припустив, що дії невідомих можуть бути пов’язані з його професійною діяльністю на півострові.

Liked the article?
Help us be even more cool!