ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму окупаційний суд заарештував правозахисника Джеппарова на 12 діб

26.04.2023, 17:52
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

Окупаційний Білогірський райсуд у Криму заарештував затриманого напередодні кримськотатарського правозахисника Абдурешита Джеппарова на 12 діб за "непокору поліції", повідомляє проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії" з посиланням "Кримську солідарність".

Джеппарова заарештували за статтею 19.3 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ (непокора законному розпорядженню або вимоги співробітника органів внутрішніх справ).

Українське видання "Ґрати" пише, що про арешт стало відомо після того, як в ізоляторі райвідділу поліції Сімферополя Джеппарова відвідав адвокат Едем Семедляєв.

Окупаційний Білогірський райсуд ухвалив рішення ще 25 квітня, коли Джеппарова після обшуку забрали поліцейські. Весь день його намагалися знайти родичі та адвокати. Виявилося, що Джеппаров був і в управлінні ФСБ у Сімферополі, і потім у поліції, де на нього склали адмінпротокол за те, що він під час обшуку нібито чинив опір вилученню комп'ютера. Джеппаров у суді це заперечував.

Обшук у будинку Джеппарова відбувся близько 7-ї ранку у вівторок.

За інформацією проєкту Радо Свобода "Крим.Реалії", 16 березня 2023 року російські силовики вже проводили обшук у будинку правозахисника. До Джеппарова тоді не допустили адвокатів. Після обшуку російські силовики відвезли чоловіка до райвідділу поліції. Пізніше Білогірський районний суд, підконтрольний Росії, заарештував його на 15 діб за звинуваченням у "пропаганді нацистської атрибутики чи символіки" в соцмережах. МЗС України й Представництво Президента України в АР Крим закликали звільнити Абдурешита Джеппарова. 31 березня він вийшов на свободу після 15 діб адміністративного арешту.

Liked the article?
Help us be even more cool!