ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму окупанти затримали правозахисника після обшуку в його будинку

25.04.2023, 11:42
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

У Білогірську окупованого Криму російські силовики затримали кримського громадського діяча, правозахисника Абдурешита Джеппарова після обшуку в його будинку, повідомила громадська ініціатива "Кримська солідарність".

За словами його родичів, силовики прийшли близько 7:00, забрали у всіх телефони й не дали викликати адвоката.

"Завершився обшук пів години тому. Його забрали. Адвоката викликати не встигли, бо одразу забрали телефони. У будинку на момент обшуку були дружина і 14-річна дочка", – розповіла родичка Джеппарова.

За інформацією проєкту Радо Свобода "Крим.Реалії", 16 березня 2023 року російські силовики вже проводили обшук у будинку правозахисника. До Джеппарова тоді не допустили адвокатів. Після обшуку російські силовики відвезли чоловіка до райвідділу поліції. Пізніше Білогірський районний суд, підконтрольний Росії, заарештував його на 15 діб за звинуваченням у "пропаганді нацистської атрибутики чи символіки" в соцмережах. МЗС України й Представництво Президента України в АР Крим закликали звільнити Абдурешита Джеппарова. 31 березня він вийшов на свободу після 15 діб адміністративного арешту.





Liked the article?
Help us be even more cool!