ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму на декілька годин затримали активістку через пост у Facebook

12.06.2019, 13:13
Фото – Ілля Тарасов / krymr.com

Кримськотатарську активістку, дочку фігуранта ялтинської “справи "Хізб ут-Тахрір” Гульсум Алієву на декілька годин затримали 11 червня російські силовики на адміністративному кордоні з анексованим Кримом. Про це повідомив адвокат Алієвої Олексій Ладін, повідомляє Крим.Реалії.

Затримали її за звинуваченням у “розпалюванні ненависті або ворожнечі” (стаття 20.3.1 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії) за пост у Facebook.

Як пояснили співробітники правоохоронних органів РФ, Алієва перебуває в розшуку, оголошеному ФСБ. Її доставили у відділення поліції в Армянську, де Алієва в супроводі адвоката очікувала прибуття співробітників ФСБ.

Згодом активістку відпустили з відділення поліції.

“Підстав для її доставлення до відділу поліції, як і для розшуку, не було. Це дрібна капость оперативного співробітника ФСБ Олександра Компанійцева, який, наперед знаючи, що кримінальну справу стосовно Гульсум закрито, ставить її в розшук”, – розповів Крим.Реалії адвокат Олексій Ладін.

Зараз Алієва в супроводі адвоката прямує додому.

Після російської анексії Криму навесні 2014 року на півострові регулярно відбуваються обшуки в незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії і на території анексованого нею Криму організацією “Хізб ут-Тахрір”.

Як повідомляв ІМІ, 30 травня російські силовики затримали в Криму двох кримськотатарських активісток – правозахисницю і громадянську журналістку Лутфіє Зудієву, а також дружину фігуранта Бахчисарайської “справи “Хізб ут-Тахрір”, координатора організації “Кримське дитинство” Муміне Салієву. Пізніше їх відпустили, відкривши проти них адміністративні справи за ст. 20.3 КпАП Росії – демонстрація забороненої символіки.

Liked the article?
Help us be even more cool!