ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму судитимуть раніше затриману громадянську журналістку

31.05.2019, 12:28
Фото – Радіо Свобода

В анексованому Криму 30 травня силовики російського Центру з протидії екстремізму на декілька годин затримали громадянську журналістку об'єднання “Кримська солідарність” Лутфію Зудієву та координаторку проекту “Кримське дитинство” Муміне Салієву.

Про це повідомила “Кримська солідарність” у Facebook.

Лутфію Зудієву затримали дорогою з ринку в Джанкої. На неї було складено протокол затримання і процесуальний документ щодо адміністративного правопорушення.

Їх доставили до сімферопольського Центру протидії екстремізму, однак адвокатів до них не допускали. Лутфію і Муміне змусили пройти медобстеження.

Затриманим інкримінують ст. 20.3 КоАП РФ (“Пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики чи символіки, пропаганда чи публічна демонстрація яких заборонені федеральними законами”), що передбачає адміністративний арешт.

Як повідомляє Крим.Реалії, в матеріалах справи фігурує скріншот публікації користувача Тагіра Мінібаєва від квітня 2014 року, в якому він тегнув (позначив – ред.) Зудієву.

“Я до таких адмінзатримань і справ ставлюся як до перших сигналів, які пройшли спочатку через адміністративний процес, а далі – серйозні кримінальні справи. Це очікуване явище. На жаль, не бачу іншого варіанту розвитку ситуації в Криму. Але для самих силовиків було б краще не відловлювати жінок таким ось чином. Це зайвий шум і провокація”, – сказала активістка.

Силовики відпустили затриманих, 31 травня в їхніх справах мають відбутися судові засідання в Київському районному суді Сімферополя.

За фактом затримання Головне управління Національної поліції в АР Крим та Севастополі розпочало кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК України ("Незаконне позбавлення волі"), яке передбачає кримінальну відповідальність – до п’яти років позбавлення волі, повідомляється на сторінці прокуратури АР Крим у Facebook.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснює прокуратура АР Крим.

Liked the article?
Help us be even more cool!