ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму інтернет-провайдерам наказали доносити на користувачів із проукраїнською позицією

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Кримські інтернет-провайдери отримали від свого керівництва вказівку посилити контроль щодо проукраїнських користувачів. Тепер вони мають надсилати дані про підозрілих осіб до Федеральної служби безпеки Росії. 

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на військово-партизанський рух “Атеш”.

За інформацією агента “Атеш” у ФСБ, інтернет-провайдерам у Бахчисарайському районі Криму наказали доносити на місцевих жителів, насамперед кримських татар, які мають проукраїнську позицію.

“Місцевим інтернет-провайдерам “Агронет” і “Комнет” наказано повідомляти про всі випадки використання VPN-сервісів місцевими жителями. Для цього операторам видано окремі телефони для оперативного зв’язку з ФСБ”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП зауважував, що VPN-сервіси допомагають мешканцям тимчасово окупованих територій уникнути контролю та обійти встановлені окупантами обмеження.

З використанням VPN-сервісу мешканці тимчасово окупованих територій можуть дивитися українське телебачення й читати українські ЗМІ онлайн та в мобільних застосунках. Дивитись українське телебачення можна на сервісі YouTube, платформах “Київстар ТБ”, Megogo, Omega TV та багатьох інших, а також у застосунку “Дія”.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці серпня в жителів тимчасово окупованого Криму з перебоями відкривається відеохостинг YouTube. Можливе блокування YouTube в Росії та на окупованих нею територіях обговорюється з початку повномасштабного вторгнення в Україну після заборони Facebook та Instagram.

Liked the article?
Help us be even more cool!