ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму виникли проблеми з доступом до YouTube

Фото – computerhoy.com
Фото – computerhoy.com

У жителів тимчасово окупованого Криму з перебоями відкривається відеохостинг YouTube. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на своїх кореспондентів.

За їхніми словами, проблеми спостерігаються в провайдера “Миранда-Медиа” – “дочки” російського оператора “Ростелеком” на півострові.

Водночас у користувачів інших компаній YouTube відкривається без проблем: “Крымский кабельный канал” (Керч), “Giga net” (Сімферопольський район), МТН (Алупка), “Крымтелеком” (Ялта), “Севстар” (Севастополь). Водночас в останніх двох провайдерів періодично виникають проблеми з доступом до сайту Google.

Цю інформацію підтверджує російське видання “Медиазона”. За його інформацією, проблеми розпочалися вдень 31 серпня. Разом з тим з увімкненим VPN усе працювало.

Директор російського “Товариства захисту інтернету” та автор телеграм-каналу “ЗаТелеком” Михайло Климарьов розповів, що проблеми з доступом до відеохостингу підтвердили його читачі – користувачі “Миранда-Медиа” та іншого провайдера “Таврида телеком”.

Крим.Реалії нагадує, що раніше “Ростелеком” протестував сайт, імовірно створений для фільтрації контенту на YouTube. Климарьов припускає, що влада РФ заблокує сервіс, але збереже можливість дивитися відео через “сайт-прокладку”, який “вирішуватиме”, до яких роликів він надасть доступ, а до яких – заблокує.

Можливе блокування YouTube в Росії та на окупованих нею територіях обговорюється з початку повномасштабного вторгнення в Україну після заборони Facebook та Instagram.

Liked the article?
Help us be even more cool!