ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму хворого громадянського журналіста Сулейманова з-під домашнього арешту перевели до ізолятора

06.04.2023, 14:25

Окупанти в Криму взяли під варту і перевели до ізолятора незаконно засудженого громадянського журналіста Амета Сулейманова, який через хворобу серця перебував під домашнім арештом.
Про це повідомила у твіттері перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає Укрінформ.

"Громадянського журналіста кримського татарина Амета Сулейманова, який через хворобу серця перебував під домашнім арештом, взяли під варту та перевели в ізолятор. Його засудили до 12 років позбавлення волі за політично вмотивованим обвинуваченням. росія є головним порушником прав людини у світі", – написала Джапарова.

Як повідомляло представництво Президента в АРК, Амет Сулейманов стоїть у черзі на імплантацію клапана серця. Він страждає на артеріальну та мітральну недостатності. Це захворювання внесено до урядового переліку таких, що перешкоджають утриманню під вартою.

29 жовтня 2021 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив обвинувальний вирок громадянському журналісту Амету Сулейманову. Його засудили до 12 років позбавлення волі за ст. 205.5 КК рф (участь у діяльності терористичної організації) через причетність, за версією фсб рф, до ісламської організації "Хізб ут-Тахрір".

Затримали Сулейманова в березні 2021 року під час масових обшуків у будинках кримських татар у Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!