ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму громадянського журналіста примусово вивезли в поліцію

28.12.2020, 12:35
Фото – crimean-solidarity.org
Фото – crimean-solidarity.org

Уранці 28 грудня співробітники російської поліції “примусово посадили в службову машину і вивезли з будинку” громадянського журналіста Вілена Темер'янова, який живе в селищі Вільне Джанкойського району. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на “Кримську солідарність”.

За інформацією активістів “Кримської солідарності”, Темер'янова везуть у відділ поліції на вулиці Футболістів, 20, у Сімферополі.

Його дружина розповіла, що вони збиралися їхати до рідних у Красноперекопськ.

“Не завелася машина. Поки він намагався зрозуміти причину несправності, під'їхали троє співробітників. Вони стали говорити: “Що ви нас обманюєте? Ні до якого Красноперекопська ви не їдете!” Мабуть, раніше вони чоловікові телефонували. Я в машині сиділа із сином. Чоловік перший почав вимагати їхні документи, але вони ніби не чули його. Потім я почала питати про їхні документи. Але вони не показували жодних документів. Казали, що “все в суді розкажуть”, у Сімферополі. Вони заблокували його з двох сторін, створили йому глухий кут”, – розповіла жінка.

Згодом адвокат Еміль Курбедінов повідомив у фейсбуці, що Темер’янова привезли до підконтрольного Росії Центрального районного суду Сімферополя. “Адмінматеріал – нібито за організацію масового заходу”, – сказав він.

Коментарі російських правоохоронців у Криму щодо інциденту відсутні.

На початку листопада російська поліція склала два протоколи про адміністративне правопорушення стосовно кримськотатарського активіста, журналіста видання “Грани.Ру” Вілена Темер'янова. Його затримали в Сімферополі біля будівлі підконтрольного Росії Кримського гарнізонного військового суду, де збиралися люди на підтримку фігурантів красногвардійської справи “Хізб ут-Тахрір”.

Як повідомляв ІМІ, 3 листопада 2020 року в Сімферополі (окупований Росією Крим) поліція затримала двох журналістів “Кримської солідарності” й "Грані.Ру" Вілена Темер'янова та Абляміта Зіядинова.

Liked the article?
Help us be even more cool!