ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кропивницькому представник "Ревізора" забороняв журналісту знімати процес зйомки шоу

27.03.2018, 15:27
Фото - Фейсбук Дмитро Семенюк

У Кропивницькому 27 березня представник програми “Ревізор” забороняв журналісту місцевого видання “Кропивницький.ua” Дмитру Семенюку фотозйомку під час зйомок програми. Про це Дмитро Семенюк розповів ІМІ.

За його словами, його обурило те, що йому як громадянину заборонили знімати у публічному місці, яким є кафе, де проводилась зйомка програми.

“Я прийшов у кафе, власне, у мене обід був. Але тут дивлюсь команда “Ревізора”, вирішив сфотографувати, а там уже буде видно, або на сайт поставити, або для себе лишити. Фотографувати треба - тут і зараз, з такою метою я і робив ці знімки”, - розповів Семенюк.

Він розповів, що, коли побачив команду “Ревізора”, підбіг і почав фотографувати, але один з представників команди почав закривати руками його камеру і забороняти зйомку.

“Я підбіг до команди “Ревізора” приблизно на відстань десь чотири метри і почав фотографувати. Підійшов дядька з “Ревізора” і почав закривати мені руками камеру, почав казати, що я не можу знімати”, - розповів Дмитро.

На запитання, чому йому забороняють зйомку, представник “Ревізора” аргументував тим, що це приватний проект і інтелектуальна власність.

“Я відповів, що я знаходжусь у публічному місці і Конституція мені гарантує вільний збір інформації. Він починає мені пояснювати, що ви не журналіст, а звичайна людина і, типу, якщо ви тільки журналіст і у вас є редакційне завдання, можете знімати. Ну я не став йому тикати посвідченням, я не знаю, я в цьому сенсу не бачив. Тому що, по-перше, я прийшов як звичайна людина, і я маю право знімати. І якщо я б почав тикати йому посвідченням, це була б уже друга розмова. В даному випадку треба відштовхуватись від того, що ми живемо не у Північній Кореї і у нас немає щось такого, що можна, а що не можна фотографувати”, - розповів Дмитро Семенюк.

Як повідомляв ІМІ, 12 червня 2017 року у Вінниці охоронець служби безпеки програми “Ревізор” (Новий канал) перешкоджав журналістам місцевого видання “Вежа” проводити відеозйомку ревізії кафе “Пиріжкова”. Охоронець “Ревізора” забороняв кореспондентці Валерії Жовтун та головному редактору видання Андрію Качору фотографувати заклад та ведучого “Ревізора” Миколу Тищенка. Також охоронці забороняли це робити пересічним громадянам, що зібралися навколо.

Liked the article?
Help us be even more cool!