ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кремлі зазначили, що громадський резонанс не вплине на рішення суду щодо Сенцова

19.06.2018, 15:29
Фото - aratta-ukraine.com

Громадський резонанс не може вплинути на рішення суду щодо засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це 19 червня заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи звернення групи російських митців та публічних осіб Володимира Путіна з проханням звільнити Сенцова, повідомляє Радіо Свобода.

“Резонанс громадський жодним чином не може вплинути на рішення суду Російської Федерації, яке набуло чинності. Це абсолютно різні виміри”, – сказав Пєсков журналістам.

Він зазначив, що Олег Сенцов повинен сам звернутися з проханням про помилування до президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, сьогодні, 19 червня, група російських митців та публічних осіб звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням врятувати українського режисера Олега Сенцова, який 37-й день тримає голодування, вимагаючи звільнити політв’язнів.

Під заявою підписалися 12 росіян, серед яких режисери Андрій Звягінцев, Павло Лунгін, Олександр Сокуров, Валерій Тодоровський і Олексій Учитель, а також журналісти Володимир Познер і Ксенія Собчак, акторка Чулпан Хаматова.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

14 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію із закликом звільнити Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Росії.

14 червня в РФ запропонували омбудсмену Людмилі Денісовій відвідати Сенцова після 22 червня, однак вона наполягала на відвідуванні засудженого найближчим часом. Проте Денісову не пустили до режисера.

Акції на підтримку Сенцова відбуваються в десятках країн світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!