ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кремлі відреагували на інсценування СБУ вбивства Бабченка

31.05.2018, 13:20
Фото - aratta-ukraine.com

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що правоохоронні органи України повинні відповісти за слова про причетність Росії до підготовки вбивства Аркадія Бабченка. Про це він заявив журналістам, повідомляє ТАСС.

“Він (голова СБУ Василь Грицак - ред.) повинен відповідати за свої слова, інакше буде виглядати, як британські колеги”, - сказав він.

За словами прес-секретаря, спецоперація з Бабченком не впливає в цілому на думку Москви про небезпеку становища журналістів в Україні.

“Слава Богу, що людина жива... Це не змінює наше ставлення до України як до країни, де бути журналістом небезпечно. Тобто суті ситуації це не міняє... Історія щонайменше дивна... Не знаю, наскільки мета виправдовує засоби в цій історії”, - сказав Пєсков.

Як повідомляв ІМІ, 30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби.

Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

Працівники СБУ затримали організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке насправді планували здійснити спецслужби Росії, заявив Грицак. Громадянину Г. підготовлена підозра у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 14, ч.  5 ст. 27, ст. 258 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!