ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ковелі охоронці супермаркету забороняли журналісту зйомку. Відкрито справу за 171 статтею

03.11.2017, 15:05
Фото - kowel.rayon.in.ua

У Ковелі Волинської області під час підготовки матеріалу в приміщенні супермаркету охоронці закладу перешкоджали роботі журналіста друкованого видання. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Інцидент стався 2 листопада. Під час підготовки матеріалу на території одного із супермаркетів на вулиці Незалежності в Ковелі, охоронники закладу забороняли 29-річному кореспондентові друкованого видання проводити відеозйомку.

Поліція з’ясовує усі обставини інциденту. Досудове розслідування триває.

Як повідомляє місцеве видання Kowel.com.ua, в інтернеті з’явилося відео, автором якого є Максим Коваль та Всеукраїнська правова редакція “Територія права України”. Як розповів Максим Коваль, 2 листопада він попросив Олену (свою напарницю – ред.) піти у супермаркет “Вопак” і сфотографувати ціни на продукти харчування, щоб порівняти їх з цінами в іншому магазині, з’ясувати найдешевші ціни, а потім написати статтю про мінімальний споживчий кошик мешканців міста Ковеля.

За словами Максима Коваля, йому зателефонувала Олена і сказала, що їй охорона магазину забороняє фотографувати ціни та пригрозила поліцією.

Фото - kowel.rayon.in.ua
Liked the article?
Help us be even more cool!