ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Конгресі США закликають звільнити Асєєва

10.08.2018, 10:05
Фото - Сергій Нужненко/Радіо Свобода

Група Конгресу США з питань свободи преси закликає підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі негайно звільнити українського журналіста, автора Радіо Свобода Станіслава Асєєва. Відповідну заяву 8 серпня оприлюднили співголови групи, член Палати представників Адам Шифф та Стів Чабот, повідомляє Радіо Свобода.

Конгресмени заявляють, що “глибоко занепокоєні” тим, що бойовики підтримуваного Росією угруповання “ДНР” продовжують утримувати Станіслава Асєєва з червня 2017 року.

“Асєєв писав для кількох українських ЗМІ та для місцевого бюро Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа, і був одним із кількох незалежних журналістів, які залишалися в підконтрольному сепаратистам регіоні, щоб надавати об’єктивну інформацію”, – йдеться в заяві.

Конгресмени наголошують, що, за повідомленням, Асєєв на початку липня оголосив голодування й тому “його ситуація стає жахливою”.

Понад рік журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) утримують у полоні бойовики незаконного угруповання “ДНР”. Як повідомляв Радіо Свобода колишній полонений, якого утримували в сусідній з Асєєвим камері, під час допитів у червні 2017 року, журналіста катували і били, а свій останній репортаж він писав, уже перебуваючи під контролем бойовиків.

Як повідомляв ІМІ, 28 червня український журналіст Станіслав Асєєв (Васін), який понад рік перебуває в полоні бойовиків у Донецьку, оголосив голодування.

Зв’язок із донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим за псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Бойовики понад місяць відмовлялися вказати, де перебуває Асєєв.

Станіслава Асєєва утримують на території арт-заводу “Ізоляція” в окупованому Донецьку, повідомив звільнений з полону релігієзнавець, професор Ігор Козловський.

У березні 2018 року Єгор Фірсов повідомив, Станіслав Асєєв скаржиться на погіршення стану здоров’я.

Станіслав Асєєв працював журналістом в окупованому Донецьку і писав репортажі про життя на непідконтрольній території.

Liked the article?
Help us be even more cool!