ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Асєєв, який майже рік перебуває у полоні "ДНР", скаржиться на стан здоров’я - Фірсов

21.03.2018, 11:07
Фото - Фейсбук Єгор Фірсов

Журналіст Станіслав Асєєв (Васін), який перебуває у полоні бойовиків самоназваної “ДНР” з червня 2017 року, скаржиться на погіршення стану здоров’я. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив колишній народний депутат Єгор Фірсов.

“Періодично зі Стасом домагається зустрічі його мати. Іноді таку можливість їй надають. Стас живий. Намагається триматись. Але скаржиться на стан здоров'я. Його й надалі мучає хронічний бронхіт, який в нього ще з дитинства. І сильний зубний біль”, – написав він.

За словами Фірсова, журналіст знаходиться на території колишнього заводу, відомого багатьом як “Ізоляція”.

“Це приміщення, де військові ДНР з самого початку облаштували в'язницю, де тримали і катували полонених. Ті, хто побував у полоні, називають це місце справжнім концтабором, де полонених вдень змушували працювати, а вночі катували”, – написав він.

Також Фірсов повідомив, що “суд” у справі Асєєва “постійно переноситься”: “Розгляд справи і винесення вироку планувалося ще у 2017 році, але процес триває до цього часу”.

Крім того, Фірсов повідомив, що Асєєва не вдалося обміняти, цей процес зайшов у глухий кут. “У період обміну всіх на всіх обміняти Стаса не вдалось. Ми намагалися спілкуватись з ким тільки можливо. Задіяли як офіційні так і не офіційні канали комунікації, у тому числі церковні, журналістські та політичні. Але на той час з боку терористів навіть говорити не хотіли про можливість обміну”, - зазначив він.

Водночас Фірсов зазначає, що вони робитимуть все можливе для звільнення Стаса. “Наразі потрібно не давати забути про наших полонених і підіймати питання їх звільнення на якомога вищій рівень. Тож не покладаємо рук, не забуваємо і обов'язково звільним Стаса”, – написав Фірсов.

Як повідомляв ІМІ, зв’язок із донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим за псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Бойовики понад місяць відмовлялися вказати, де перебуває Асєєв. 16 липня екс-депутат Верховної Ради Єгор Фірсов заявив, що представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках журналіста Станіслава Асєєва і дозволили йому зустрітися з матір’ю.

27 грудня 2017 року був звільнений з полону “ЛНР” проукраїнський блогер Едуард Нєдєляєв, який з минулого року перебував у полоні бойовиків.

28 грудня 2017 року міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликала сепаратистів на Донбасі звільнити журналіста Станіслава Асєєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!