ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Казахстані знайшовся журналіст, якого шукали з початку січня

21.01.2022, 11:32
Фото – Радіо Азаттик
Фото – Радіо Азаттик

У Казахстані знайшовся журналіст Махамбет Абжан, якого шукали з початку січня. Як повідомив журналіст Радіо Азаттик, він ховався весь цей час в іншому місті, додавши, що з ним усе гаразд, він на волі.

За словами Абжана, поліція розслідує кримінальну справу, в якій він проходить “свідком із правом на захист”, тобто перебуває за крок від статусу підозрюваного. Журналіст зазначив, що підписав документ про нерозголошення інформації та не може розповісти про деталі справи.

Як повідомляв ІМІ, від 6 січня залишалося невідомим місце перебування журналіста Махамбета Абжана, який зник під час протестів у Казахстані. 

У соцмережах він повідомляв, що в ніч на 5 січня до його будинку прийшли співробітники поліції. Він відмовився відчиняти двері, після чого у квартирі відімкнули електрику та інтернет. Після цього Махамбет Абжан закликав колег та правозахисників приїхати до нього та висловити підтримку.

Також дружина журналіста повідомила, що поліцейські в ніч на 6 січня стояли біля дверей квартири та вимагали відкрити. Вдень журналіст вийшов із дому і не повертався. 

12 січня поліція заявила, що не затримувала Абжана.

Liked the article?
Help us be even more cool!