ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Казахстані поліція на тлі протестів затримала на декілька годин журналістів Радіо Свобода

05.01.2022, 10:00
Фото - Sania Toiken/azattyq.org
Фото - Sania Toiken/azattyq.org

У Казахстані 4 січня поліція затримала та протримала кілька годин у відділках двох журналістів Радіо Свобода Дархана Омірбека та Касима Аманжола, які висвітлювали протести в країні через різке зростання цін на зріджений природний газ, повідомляє казахська служба Радіо Свобода - Радіо Азаттик.

Так, редактора казахської служби Радіо Свобода Дархана Омірбека затримали в столиці країни Нур-Султані, коли він висвітлював протести біля ринку “Асем”. Його понад чотири години протримали у відділку поліції.

Виконувача обов’язків керівника служби Касима Аманжола затримали в Алмати без пояснення причини,  незважаючи на пред'явлення посвідчення працівника ЗМІ. Він знімав протести у районі ринку “Жетису”. Журналіста протримали у відділку поліції близько двох годин, та вибачилися перед ним.

Протести в країні розпочалися 2 січня у місті Жанаозені Мангістауської області на заході країни, де більшість машин заправляють зрідженим газом. Ціни на паливо у новому році підскочили до 120 тенге за літр, тоді як у середині минулого року становили 55–60 тенге. 4 січня протести охопили міста на півночі, у центрі та півдні країни. Їхні учасники порушують проблеми корупції, безробіття та низьких зарплат. Багато протестувальників висувають вимоги політичного характеру, закликають до відставки уряду.

Поліція вживає “превентивних” заходів, затримуючи активістів та учасників мітингів.

Liked the article?
Help us be even more cool!