ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Каліфорнії обмежили використання глибинних фейків у політиці

07.10.2019, 15:00
Фото – ALEXANDRA ROBINSON / AFP / Getty Images
Фото – ALEXANDRA ROBINSON / AFP / Getty Images

Губернатор Каліфорнії Ґевін Ньюсом підписав два законопроєкти, які обмежують використання технології Deepfake у цьому штаті. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на видання CNet.

Перший документ забороняє розміщувати відредаговані відео з кандидатами на виборах за 60 днів до голосування. Другий законопроєкт дозволяє жителям штату подати до суду, якщо їхні обличчя вставлять у глибинний фейк у порно.

Представник Каліфорнійської Асамблеї Марк Берман заявив, що глибинні фейки з політиками можуть обманювати громадськість і впливати на результати виборів. Він назвав технологію Deepfake небезпечним інструментом для тих, хто збирається вести кампанії з дезінформації, щоб збити з пантелику виборців.

Водночас представники Американського союзу громадянських свобод не погодились із законом. Там вважають, що така норма призведе до ще більшої плутанини серед виборців, нечесних судових процесів та до придушення свободи слова.

За кілька місяців до цього в соцмережах опублікували дипфейк з Марком Цукербергом, який “розповідав” про владу в Інстаграмі. А до цього активно поширився ролик з “п'яною” спікеркою від демократів Ненсі Пілосі. У Facebook відмовилися видаляти маніпулятивний ролик відразу, проте пообіцяли провести всебічне розслідування, а потім переглянути свою політику щодо глибинних фейків.

Liked the article?
Help us be even more cool!