ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Хмельницькому суд призначив 200 годин громадських робіт нападнику на телеоператора

23.01.2024, 15:00
Альона Береза

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області призначив мешканцю Хмельницького, який завдав тілесних ушкоджень телеоператору місцевого телеканалу “Місто” Миколі Юрковському, покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Таке рішення суд ухвалив 11 січня 2024 року.

Напад на телеоператора стався 8 травня 2023 року біля торгово-розважального комплексу “Оазис”, де він знімав сюжет до Дня Європи. Обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, побачив телеоператора, який знімав український прапор та інший прапор, як йому здалося, російський. Це спровокувало в обвинуваченого агресію, і він кинув у спину оператору портативною аудіоколонкою, унаслідок чого в того на шиї залишилися садна. Також нападник пошкодив автомобіль “Мазда”, в якому перебувало троє чоловіків, що зупинилися, щоб допомогти потерпілому. Нападник жбурнув ту саму портативну аудіоколонку в напіввідчинене скло та розбив монітор в автомобілі. Також обвинувачений нападав на хлопців, які намагалися його затримати та заспокоїти до приїзду правоохоронців.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 125 КК України ("Умисне легке тілесне ушкодження"), та призначив йому покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Також суд задовольнив цивільний позов власника автівки, який був потерпілим, та стягнув на його користь 107 714,91 гривні майнової шкоди.

Обвинувачений свою провину визнав.

У коментарі регіональній представниці ІМІ телеоператор Микола Юрковський розповів, що на момент проведення досудового розслідування забрав свою заяву, оскільки нападник розкаявся та перепросив у нього. Після цього телеоператор проходив у справі як свідок, а не потерпілий. Натомість потерпілим залишився лише власник автівки, на користь якого і було ухвалене судове рішення.

“Я забрав свою заяву з правоохоронних органів, оскільки просили за того чоловіка і він просив вибачення. Написав, що ніяких претензій до нього не маю”, – розповів Микола Юрковський.

Вирок ще може бути оскаржений протягом 30 днів із дня його проголошення до Хмельницького апеляційного суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!