ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Хмельницькому редакція просить суд зобов'язати міськраду надати запитувану інформацію

12.05.2023, 13:17
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Редакція хмельницького медіа ЖАР.INFO на початку травня звернулась із позовом до суду з проханням зобов'язати Хмельницьку міську раду надати інформацію про стан навчальних об’єктів у Хмельницькому щодо можливості їхнього використовування як найпростішого укриття.

Про це повідомила представник ІМІ в Хмельницькій області.

Позов було подано до Хмельницького окружного адміністративного суду, який 9 травня відкрив провадження в адміністративній справі та має розглянути її за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Журналістка ЖАР.INFO Альона Береза надіслала 19 квітня запит до Хмельницької міськради з проханням надати акти обстежень всіх (споруд) середніх навчальних закладів (середніх загальноосвітніх шкіл, навчально-виховних комплексів, дошкільних загальноосвітніх навчальних закладів, спеціалізованих шкіл, гімназій, ліцеїв, колегіумів), що розташовані в Хмельницькому, для встановлення можливості використання для укриття населення, як найпростішого укриття. 27 квітня журналістка отримала відмову від виконавчого комітету міської ради.

У своїй відповіді виконавчий комітет зазначив, що “можлива шкода від збирання, оприлюднення та розповсюдження такої інформації переважає право особи, яка запитує дану інформацію, знати її”.

“Запитувана інформація стосується діяльності закладів освіти в умовах воєнного стану, тому є таємною інформацією, доступ до якої обмежується виключно в інтересах громадського порядку та з метою запобігання загрози життю і безпеці учасників освітнього процесу, для охорони здоров’я населення, для захисту права учасників освітнього процесу на безпечне освітнє середовище, для запобігання розголошенню інформації, розголошення якої може завдати шкоди особі, суспільству”, – йдеться у відповіді виконавчого комітету.

Не погодившись із позицією виконавчого комітету, редакція вирішила оскаржувати її та звернулася до суду. Юридичну підтримку редакції надає громадська організація “Платформа прав людини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!