ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні СБУ затримала директора рекламного агентства, яке працювало на окупантів

17.02.2023, 10:54
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила директора місцевого рекламного агентства, який добровільно співпрацював з росіянами під час окупації Херсона.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Він запропонував окупантам PR-послуги інформаційної підтримки псевдореферендуму і особисто розроблював "стратегії" ворожої інформкампанії за "приєднання" регіону до складу Росії.

Також його підприємство розробило і виготовило оптову партію листівок та постерів на білборди із закликами на підтримку псевдореферендуму.

Вартість "замовлення" становила більш ніж пів мільйона гривень. Гроші колаборант отримував від окупантів у російських рублях.

Після звільнення Херсона колаборант ховався і намагався уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ викрили його і затримали.

За даними слідства, директор компанії підтримав російських загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення.

Також він перереєстрував підприємство у колишній місцевій окупаційній адміністрації та уклав з нею "контракт" щодо надання рекламних послуг. Під час обшуків в офісі та помешканні чоловіка правоохоронці виявили документацію і наочну продукцію з доказами незаконних дій.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 4 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Нині розв'язується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв ІМІ, Октябрський районний суд Полтави взяв під варту проросійського блогера Дениса Корнєєва, якого підозрюють у закликах до захоплення ворогом Києва та фізичного знищення представників влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!